Cosulete cu telemea
Dupa reteta Cosulete cu cascaval de pe Cuina Banateana, blogul Laurei Laurentiu
Ingrediente:
Aluat:
500 gr de faina
25 gr de drojdie proaspata
75 gr de unt cu 80% grasime
300 ml lapte
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
Umplutura:
100 gr de branza de vaci proaspata
150 gr de cascaval ras
50 gr de unt moale
Finisat:
un ou si smantana.
Drojdia am frecat-o cu zahar si am lasat-o sa creasca un pic. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente laptele, untul topit si sarea le-am pus intr-un vas, am adaugat drojdia si am framantat pe rand cu faina. Aluatul l-am lasat in vas la dospit acoperit cu un servet intr-un loc ferit de curenti reci de aer. Ingredientele pentru umplutuara le-am pus in robot si le-am mixat pina au devenit o pasta cremoasa.
Am intins aluatul intr-o foaie aproximativ dreptunghiulara peste care am intins si crema de branza.
Am rulat aluatul incepand cu latura mai scurta. Ruloul obtinut l-am lasat sa se odihneasca cam 5 minute apoi l-am intins din nou intr-o foaie dreptunghiulara.
Am rulat aluatul din nou de data asta pe latura lunga.
Din ruloul obtinut am taiat cu cutitul bucatele cam de 3-5 cm, pe care apoi le-am crestat cu foarfeca in doua locuri astfel incat sa rezulte trei bucati relativ egale si am tras in jos cele doua parti laterale. Pe fiecare parte a cosuletului am mai pus o bucatica de branza. Le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am uns cu ou batut cu smantana.
Le-am copt in cuptor la 180 de grade cam 30 de minute.Sunt forte frumoase si deosebit de gustoase.
Etichete: Saratele
2 comentarii:
Au o forma foarte interesanta.
De diana, La 6 noiembrie 2009 la 10:58
Superba prezentarea,imi place! :)
De Mihaela, La 10 mai 2018 la 22:39
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire