La Ioana in bucatarie

joi, 6 august 2009

Vinete umplute cu cus -cus

Am fost in concediu in Tunisia si ne-am indragostit acolo de cus-cus. Asa ca am adus cu noi acasa si am incercat diverse preparate. Iata unul dintr ele.


Ingrediente:
2 vinete
2 morcovi
150 gr cus-cus
4 catei usturoi
150 gr telemea rasa
sare
piper
2 linguri ulei de masline

Vinetele le-am taiat pe lat in trei bucati fiecare. Le-am scobit de miez astfel incat sa ramana pe fundul lor cate un pic de pulpa pentru a putea fi umplute.

Le-am frecat cu putina sare in interior si le-am lasat deoparte.



Intre timp am curatat morcovii si i-am dat pe razatoarea mica. Am curatat usturoiul si l-am taiat bucatele, nici prea mici nici prea mari. Cus-cus-ul l-am pus intr-un vas peste care am turnat apa calduta cam 250 ml. L-am lasat deoparte, veti vedea ca absoarbe toata apa si se umfla.

Am pus uleiul in tigaie si am calit morcovul si usturoiul. Cand s-au inmuiat am adaugat si cus cus-ul si le-am lasat inca zece minute la prajit.Cand am stins am adaugat 100 grame telemea rasa si am amestecat cu morcovul si cus cus-ul.



Am pus in fiecare bucata de vineta un pic de ulei si apoi am umplut cu ajutorul unei linguri fiecare vineta in parte. Deasupra fiecareia am pus un mot de telemea. Le-am asezat intr-o tava tapetate cu hartie de copt in care am mai pus un pic de apa si o lingura ulei. Am acoperit tava cu o folie de aluminiu pe care apoi am inlaturat-o dupa 20 de minute.



Le-am pus in cuptorul preincalzit la 150 de grade aproximativ 30 de minute. Le-am servit cu un sos de usturoi cu iaurt.


Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire


 
Free Web Counter
Free Counter