La Ioana in bucatarie

joi, 6 august 2009

Empanadas



Ingrediente:

Aluat:
225 gr faina
1 galbenus
40 gr ulei (50 ml)
120 ml lapte caldut
sare

Umplutura:
2 cepe mici tocate marunt
2 linguri ulei sau untura
400 gr carne vita macinata
1 lingurita pasta de ardei iute de la borcan (Eros Pista)
1 lingurita boia dulce
1 varf cutit boia iute
chimion macinat
piper
sare
oregano
2 oua fierte
1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:
Din faina galbenus si laptele caldut se framanta un aluat. Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut. Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura.

Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba culoarea. Condimentam si lasam deoparte umplutura. Punem ouale (2) la fiert, cand sunt fierte le decojim si le taiem felii. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Taiem cu o cana destul de mare cerculete. Le mai intindem si cu mana un pic si punem in mijlocul lor o lingurita de carne si deasupra una doua felii de ou.

Ridicam o jumatate de aluat peste cealalta jumatate si presam marginile usor cu degetele. Apoi cu ajutorul unei furculite apasam marginile pentru a se inchide bine si pentru a rezulta un model zimtat.


Le asezam in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou.

Se coc la 180 de grade cam 20- 30 de minute pana devin aurii.

Se servesc calde sau reci.

Etichete:

7 comentarii:

  • Ioana, bine te-am gasit! :) ...apetisant tare blogul tau, ma bucur ca te-am descoperit!
    ...iar empanadas astea m-au dat chiar gata!!! :P
    Am sa le incerc cu siguranta, mersi mult de reteta!

    De Blogger Laura, La 18 august 2009 la 13:31  

  • Si mie mi-au placut tare mult. Eu sunt la inceput cu bloggerit-ul dar sper sa cresc si eu mare.

    De Blogger Ioana.Nagy, La 20 august 2009 la 08:41  

  • Bine te-am gasit si in bucataria ta virtuala :) Am sa prestez si eu reteta asta pentru sotul meu, care e mare amator de chestiuni din astea sarate. Mai ales ca sunt si cu carne ;)

    De Blogger Ala Oancea, La 28 septembrie 2009 la 17:01  

  • Buna si scuze pt deranj! Din intamplare, am citit recent un omentariu al dvs referitor la ..."rogace" - cum spuneam in copilarie si nu numai - sau roscove cum am descoperit recent ca de fapt ii spune pe romaneste... Dupa mai bine de 30 de ani mi-a venit o pofta de "plasinta d'a acra cu rogasie" si m-am pus pe cautat ingredientul respectiv. Stiind ca satencele il aduceau din YU, normal ca am incercat acolo si dupa "lupte seculare" am gasit la Varset intr-o alimentara mica, vis-a-vis de Consulatul Roman, pe strada principala chiar langa una din piete. Seara la intoarcerea acasa, cautand pe internet, am aflat ca "rogace"-a este ...roscova.Se vinde in pungi de cateva sute de grame si are aspect de farina. Succes!

    De Blogger Sorin Bocerean, La 4 ianuarie 2010 la 19:55  

  • Multam,

    intre timp am gasit si la noi la un magazin naturist in Real. am fost incantata si am si incercat reteta Laurei Laurentiu.

    De Blogger Ioana.Nagy, La 5 ianuarie 2010 la 08:15  

  • foarte gustos

    De Anonymous Anonim, La 3 iulie 2010 la 12:52  

  • Mulțumesc :)

    De Anonymous Laura, La 12 aprilie 2019 la 22:35  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire


 
Free Web Counter
Free Counter